[Polish] Translation

Tłumaczenie polskie
clorox

Re: [Polish] Translation

Post by clorox »

Odnośnie Dragoon Token'ów to pojawiają się one w dodatku "Kamakor". Źródło: http://boardgamegeek.com/thread/709227/ ... -jumping-a
vonHell

Post by vonHell »

[Gosu]:
Wzorowałam się na instrukcji do gry i dodatku, używam następujących terminów:
- Żeton Akcji
- Żeton Przewagi
- Znacznik Smoka
- Półmroczny Skok
- Stos kart dociąganych
januszk0

Post by januszk0 »

Witam
W grze Kierki nie można przetłumaczyć frazy plays. Zamiast tekstu zagrał 10 trefl jest plays 10 trefl.

The game Hearts can not be translated phrase plays. Rather, the text zagrał 10 trefl is plays 10 trefl.
tarongot

Post by tarongot »

Coś sie zchrzaniło, albo ktoś się bawił gdzie nie powinien.
Określenie wolnego miejsca przy stole, które dotychczas, czego jestem niemal pewnien, opisane było jako "wolne" dzisiaj zmieniło sie na "darmowe". Ktoś coś rozumie? Ktoś wie co siestało i jak to zmienić? Albo chociaż gdzie uderzyć po pomoc?
hamster13

Coatl

Post by hamster13 »

Gra: Coatl

W polskiej instrukcji na str. 10
Każdy gracz zdobywa punkty Prestiżu za ukończone Cóatle zgodnie z tym, na jakim poziomie każdy Cóatl spełnia
zrealizowane karty Proroctw i Świątyni (patrz str. 5). Za nieukończonego Cóatla gracz zdobywa połowę należnych punktów
Prestiżu (zaokrąglając w dół).

W angielskiej instrukcji na str. 10
Jest zawarte tylko pierwsze zdanie i nie ma nic o zdobywaniu połowy punktów za nieukończonego Cóatla.

Zasady w grze są zgodne z angielską instrukcją, a polska wprowadza w błąd.
tarongot

Post by tarongot »

Ktoś ma pomysł jak krótko i ładnie nazwać odznaczenie/wyróżnienie/nagrodę przyznawaną za bycie w górnej połowie wyników turnieju? Z kontekstu i zbadaniu kwestii zgaduję, że o to chodzi w " Top Division".
Roboczo zdecydowałem się na proste "wyróżnienie", ale może ktoś ma lepszy pomysł. "Najwyższa dywizja" brzmi tak absurdalnie, że brak słów, nie pierwszy raz wobec osiągnięć tego "tłumacza".
Nagrody poza satysfakcją nie ma. Punkty za tłumaczenie trafiły do "najwyższej dywizji".
tarongot

Post by tarongot »

"Czołowa połowa stawki" jest postępem wobec "najwyzszej dywizji". Nadal brzmi słabo, zmieniłem na "Górna połowa stawki". Nie jestem bardzo zadowolony ale jak widać na nic lepszego pomysłów nie ma.
Post Reply

Return to “Polski - pl”